Iz Ministarstva regionalnog razvoja stiže 900.000 kuna za vrtić Rakovac

Dobre vijesti iz Grada Karlovca – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sredstva za projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Grabrik. Ugovor je već potpisan, a detalji su danas predstavljeni javnosti.

16,5 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Rakovac dijelom će biti financiran iz državnog proračuna. Ovaj projekt Grada Karlovca prošao je naime na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. “Temeljem aplikacije osigurali smo sredstva i potpisali smo ugovor vrijedan 900.000 kuna. To je gotovo najveći iznos koji se mogao dobiti na ovom natječaju. Ministarstvo je prepoznalo našu težnju ka uređenju vrtićkih objekata, tako da ćemo ta sredstva uložiti u rekonstrukciju vrtića na Rakovcu. Bit će to vrtić s najvišom razinom energetske učinkovitosti”, ispričala nam je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Vrtić Rakovac imat će oznaku energetskog razreda A+. Vrata će otvoriti sljedeće pedagoške godine, a u njemu će biti mjesta za 8 skupina, odnosno, 170 do 190 mališana.

Iz gradske uprave obećaju nastavak rada na društveno odgovornim projektima. Sljedeći na redu su projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Grabrik i energetska obnova objekta na Dubovcu, a u Gradu se nadaju da će ih državna razina pratiti i u sljedećim projektima.