Župan Vučić na proslavi Dana županije naglasio kako je Karlovačka županija svojim radom opravdala postojanje

Posljednje četiri godine bile su financijski najteži mandat, imali smo manje sredstava, a više obveza i morali smo mudro gospodariti na dobrobit naših sugrađana, kazao je župan Ivan Vučić na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije. U svom posljednjem govoru u funkciji župana Vučić je istaknuo važnost europskih fondova kojima se županija okrenula zbog nedostatka sredstava koje im je uzela kukuriku Vlada, ali još jednom podsjetio i na važnost županija.

– U jeku političkih rasprava o potrebi opstanka županija kao jedinica regionalne samouprave, trudili smo se svojim radom i kroz aktivnu ulogu u Hrvatskoj zajednici županija pokazati i dokazati značaj i široki krug djelovanja županije. Vidljivo je da su aktivnosti bile brojne, što smo i prikazali u ovom dvadesetominutnom filmu, a nastojali smo ih ažurno i transparentno prikazati vama i javnosti, kazao je župan Vučić.

Nešto kritičniji u svom govoru bio je predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić koji je istaknuo kako se učinilo puno da bi Karlovačka županija postala jedna od prosperitetnih i ugodnih za život.

– No ponekad smo se u tom trudu izgubili i nismo svima pružili isto. Radilo se puno, a moglo se puno više. Bili smo isti, a opet tako različiti, trebali smo biti jedno, a nismo bili. Zato jer smo različiti, dodao je Bokulić.

Rad županije pohvalili su gosti Nikola Dobroslavić ispred Hrvatske zajednice županija, izaslanik predsjednice RH Mate Granić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić koja je naglasila važnost demografske revitalizacije Hrvatske.

– Ako ne obnovimo stanovništvo ove naše države, nikakvi programi, nikakve strategije neće imati tko provoditi niti za koga provoditi, naglasila je ministrica Murganić.

Godišnja javna priznanja dobili su Boris Ferkula i Stjepan Basar, Športsko društvo slijepih ”4 rijeke”, Nacionalno svetište svetog Josipa, Udruženje obrtnika grada Karlovca i Savez udruga Hrvatskog časničkog zbora Karlovačke županije. Nagradu za životno djelo dobio je dr. Amirudin Talakić.

Prije svečane sjednice, izaslanstvo Karlovačke županije, Hrvatske vojske, Policijske uprave karlovačke, Vatrogasne zajednice Karlovačke županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položili su vijence i upalili svijeće pred središnjim križem groblja Jamadol.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.