U tijeku rekonstrukcija parketa u sportskoj dvorani Osnovne škole Žakanje

U sportskoj dvorani Osnovne škole Žakanje u tijeku su radovi na postavljanju novog parketa. Iako je dvorana otvorena prije gotovo četiri godine, razlog izmjene parketa nisu loši radovi, već poplava koja je u rujnu 2014. godine ušla u dvoranu i ostavila štetu iza sebe.

– Više od dvije godine parket dvorane uspijevao je izdržati. Međutim daske ispod njega zbog bujične vode visoke desetak centimetara koja je ušla u dvoranu su strunule i sada je došlo vrijeme da se parket popravi. Dvorana je sada i dodatno zaštićena hidroizolacijom, odnosno ljepenkom koja je u unutrašnjosti postavljena do visine od 30 centimetara. Nakon toga ide troslojni sportski pod kakav je bio i kada je dvorana rađena, ispričala nam je ravnateljica škole Vesna Hajsan-Dolinar.

Vrijednost rekonstrukcije sportskog poda je 300 tisuća kuna. Karlovačka županija financira radove sa 100 tisuća kuna, oko 125 tisuća kuna općina Žakanje, a sa 75 tisuća kuna sudjeluje i škola koja je ta sredstva prikupila od iznajmljivanja dvorane sportskim klubovima i udrugama.

Dvorana je zatvorena neposredno prije nove godine, a radovi bi trebali biti gotovi kroz dva do tri tjedna.