Biskup Šaško: “Vazam je pobjeda dobra nad zlom”

Kršćani u cijelom svijetu danas slave svoj najveći blagdan – Uskrs. To je dan pobjede koji se opire beznađu i potiče pozitivne promjene, poručio je, između ostalog, u uskrsnoj čestitki zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U Karlovcu, u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Novom centru, središnje misno slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško.

Ovo je praznik naše vjere, slavljenje uvjerenosti da nas nitko i ništa ne može odvojiti od Božje ljubavi”, istaknuo je Papa Franjo uoči Uskrsa. Uskrs ima posebnu važnost za kršćane, to je dan kada se slavi Kristovo uskrsnuće. S tim u mislima svečanu misu je u Karlovcu predvodio biskup Šaško. Čovjek koji se rađa nije više osuđenik na umiranje, nego je pozvan biti dionikom života koji ne prestaje, naglasio je biskup Šaško.

Vazam je pobjeda dobra nad zlom, pobjeda vjernosti nad prevarom, poslušnošću nad ohološću ljudi, dodao je biskup. Uskrsnuće je zauvijek upisano u ljubav i nemoguće je reći ljubav a da se istodobno ne kaže uskrsnuće, izgovoreno u brizi za bližnje, u zauzetosti za slabe i siromašne, u ljepoti dara koji smrt nije mogla ugrabiti, zaključio je biskup Šaško.