U Pribiću sjećanje na kardinala Franju Kuharića

U Pribiću se danas obilježava 98. obljetnica rođenja kardinala Franje Kuharića. U njegovoj je rodnoj župi Svetog Siksta služena sveta misa. Kardinal je rođen u ovoj župi 1919. godine kao 13. dijete u obitelji Ane i Ivana Kuharića, a preminuo je 2002. godine u Zagrebu.

Današnji dan u tradiciji crkve zove se još i Put u Emaus. Poznata je to priča o dva mladića koja su dan nakon Isusova uskrsnuća na putu prema gradu Emausu susrela upravo Isusa i prepoznala ga. Priča je to o pronalasku vjere i promjeni života, napomenuo je u svojoj propovjedi velečasni Vladimir Razum.

Franjo Kuharić je bio dobra osoba koja je kao dobri pastir vjerno vršio svoju službu. Ono što je u svom životu učinio je činio tako da svaki trenutak bude življen s Kristom, naglasio je velečasni. Baš kao i blaženi Alojzije Stepinac, i Franjo Kuharić se u vrijeme bivše države borio za spas crkve, kazao je velečasni Razum.

Uz svetu misu koja je služena za kardinala Franju Kuharića, u Pribiću će večeras biti prikazan i dokumentarni film “Kardinal ljubavi i dobrote”, redatelja Jakova Sedlara.