U Rečici je danas otvorena tradicionalna Izložba narodnih rukotvorina i pisanica u spomen na Josipa Žunca- Žutog, nakon čega je uslijedio bogat program rečičkog KUD-a i učenika osnovne škole u prostoru Vatrogasnog doma DVD-a Matica – Rečica. U goste su im došli članovi Folklornog ansambla Ivan Mažuranić iz Karlovca.

U spomen na slikara i čuvara baštine rečičkog kraja Josipa Žunca – Žutog koji je preminuo prije tri godine Kulturno umjetničko društvo Rečica i istoimena Osnovna škola organizirali su treću izložbu narodnih rukotvorina i pisanica. Svake godine djeca u zadatak dobiju pisanice izrađivati na drugačiji način. No, ništa im nije teško i uvijek izrade pisanice koje oduševe sve okupljene.

Dvadesetak je godina Josip Žunac, kroz etno galeriju Žunac koja je otvorena 1995. godine, čuvao blago rečičkog kraja. Izložba njegovih radova, kao i stvari iz rečičke povijesti koje su prikupili članovi KUD-a može se razgledati u prostorijama KUD-a Rečica.

Uz pisanice koje su izradila djeca iz KUD-a Rečica i učenici tamošnje osnovne škole, mnoge su Rečinčanke predstavile svoj narodni vez, dijelove narodnih nošnji i rukotvorine. U programu su sudjelovali i gosti, članovi Folklornog ansambla Ivan Mažuranić iz Karlovca.