Teške riječi na posljednjoj sjednici dugoreškog Gradskog vijeća

Posljednja sjednica dugoreškog Gradskog vijeća prošla je više u predizbornom, nego slavljeničkom tonu. Dio vijećnika iskoristio je priliku da upita vladajuće o nekim najavljivanim projektima i radovima u protekle četiri godine, te trošenju proračunskog novca.

Budući da nije dobio odgovor na odavno postavljeno pitanje Gradskoj upravi, gradski vijećnik Ivica Radočaj je ponovo upitao što je s navodno nikad odrađenim radovima u Gornjem Mrzlom Polju. Kako je kazao, za popravljanje tamošnje ceste navodno su radovi plaćeni, ali nikad nisu odrađeni. Gradonačelnik Tomislav Boljar odgovorio je da su svi radovi odrađeni, a da svatko tko radi i griješi.

Mijo Ivanić je pak upitao zamjenika gradonačelnika Zorana Vilovića gdje su nestali tiskarski strojevi iz nekadašnje Pamučne industrije.

  • Zbilja vi nemate pojma o čemu se ovdje radi. Nikakve mašine familija Vilović nije iz Pamučne izvezla u privatnu kuću, štampala neke tkanine i sada toga više nema. Ako vi zbilja nemate nikakve informacije o tome onda sam ja uputio pitanje na krivu adresu, pa se ispričavam, kazao je Ivanić.
  • Kome upućujete insinuaciju? Meni? Jesam ja otuđio štamparske strojeve i jel ja imam kakvu informaciju? Ne, apsolutno nikakvu informaciju. A ove insinuacije…Bog vam pomogao, i vama i vašoj kćeri, i sestri, fuj, zaključio je Vilović.

Na sve ovo reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić, ispričavajući se za govor mržnje i upozoravajući vijećnike da takvu razinu razgovora neće dozvoliti.