Zorin dom s istim brojem zaposlenika uvećao broj programa i posjetitelja

Gradsko kazalište Zorin dom 2007. godinu je završilo u minusu od oko 40 tisuću da bi kraj prošle godine dočekalo sa 190 tisuća kuna u plusu. U posljednjih deset godina broj programa i broj posjetitelja uvećani su za gotovo 50 posto. S istim brojem zaposlenika, broj predstava i zarada su uvećani, napomenuli su danas u Zorin domu.

Pozicioniranje Karlovca kao kulturnog centra središnje Hrvatske cilj je koji si je zacrtala Gradska uprava. Sve je započelo umrežavanjem ustanova u kulturi, a veliku ulogu u tome ima Gradsko kazalište, naglasila je gradska pročelnica Andreja Navijalić. Profesionalizacija kazališta i glumačke postave je krenula 2013. godine, i danas je to jedna ozbiljna ekipa, naglasio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Da Zorin dom ne staje govori i najava dvije nove predstave. Prva premijera je već 29. travnja, a riječ je o jedinstvenoj plesnoj predstavi pod nazivom Mistery. Dodajmo i da će sutra navečer, po prvi puta, u Zorin domu svoje slike predstaviti akademski slikar Krešimir Nikšić. Izložba pod nazivom “4 Rivers 4 Seasons” bit će otvorena u 19 sati i 30 minuta.