Policija u lovu na brze i žestoke

Od 6 sati jutros, do sutra u isto vrijeme, karlovačka policija provodi kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Zanimljivo je da su lokacije na kojima se kontrolira brzina ovaj put odabrali sami građani.

U prva tri mjeseca ove godine na karlovačkim cestama smrtno je stradalo četvero ljudi. To je dvostruko više nego lani, upozoravaju iz PU karlovačke. U istom je razdoblju policija evidentirala 2676 prekršaja nepropisne brzine, što je također 5 posto više nego prošle godine. U više od 60 posto prometnih nesreća uzrok je prebrza vožnja. Upravo ovi podaci povod su današnje akcije, koja se provodi temeljem plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država EU, rekao nam je voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU karlovačke Dražen Živčić.

Lokacije koje su građani sami predložili za nadzor podudaraju se sa saznanjima policije o kritičnim lokacijama u gradu. Cilj ove akcije, kažu u policiji, nije samo represija, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu kako bi se stanje sigurnosti poboljšalo.

Akcija se nastavlja do sutra u 6 sati ujutro, stoga vozači – oprez i polako s gasom.