Željko Šafar i Miroslav Rade ostaju na čelu Vatrogasne zajednice grada Karlovca

Željko Šafar ostao je predsjednik, a Miroslav Rade zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Karlovca. Odlučili su tako jednoglasno članovi Skupštine čime su dosadašnjem vodstvu dali podršku da nastave s dosadašnjim radom.

Predsjednik Šafar osvrnuo se na izbornoj sjednici Skupštine na ostvareno u protekloj godini, ali i na ostvareno u mandatnom razdoblju naglasivši kako je zajednica uspjela u potpunosti opremiti sve svoje operativne vatrogasce osobnom zaštitnom opremom. Inače zajednica ima 1.850 vatrogasaca od čega je 305 operatvinih.

– Operativne snage samo u prošloj godini odradile su 381 sat na intervencijama, dok je JVP grada Karlovca imala 361 intervenciju. Raspolažemo s ukupno 53 vatrogasna vozila. U protekle četiri godine dali smo sve od sebe kako bismo ostvarili zacrtane planove, a da smo u tome uspjeli najviše govore financijska sredstva uložena u opremu i tehniku. Tako je vrijednost nabavljene opreme u četiri godine 1,4 milijuna kuna, a još najmanje tri milijuna kuna uložena su održavanje objekata i tehnike dobrovoljnih vatrogasnih društava, kazao je Šafar.

Zadovoljan radom je i gradonačelnik Damir Jelić.

– Vatrogasci su u mom proteklom mandatu pokazali da su služba na koju se može računati, a to se najviše moglo vidjeti na poplavama. Ja vam se zahvaljujem što pomažete svojim sugrađanima iako ne morate jer ste dobrovoljci, ali vas srce vuče da nesebično dajete sebe, rekao je gradonačelnik Jelić.

Skupština je bila prilika da se nagrade zaslužni pojedinci i društva. Tako je prvu nagradu kod pojedinaca dobio Dražen Šepac, drugu Goran Franković, a treću Tomislav Fundurulić. Kod društava je prva nagrada pripala DVD-u Dolnja Rečica, druga DVD-u Stative Gornje i treća DVD-u Karlovac.