Novi europski projekt učenika i nastavnika OŠ Barilović

Osnovna škola Barilović prijavila je projekt “Unapređenje pismenosti, temelj cjeloživotnog obrazovanja” na natječaj Europskog socijalnog fonda. U projektu su im partneri OŠ Netretić i Cetingrad, te Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije. Za učenike ove tri škole planirane su izvannastavne aktivnosti kojima se želi unaprijediti digitalna, čitalačka i prirodoslovna pismenost.

Projekt nosi naziv PONOS – Pismenost otvara nove obrise svijeta, čime su u Barilovičkoj školi htjeli pokazati da su ponosni na lokalnu zajednicu u kojoj žive ali isto tako pokazati da njihovi učenici izrastaju u odgovorne osobe koje će čuvati prirodno bogatstvo svog kraja te razvijati poduzetnički duh. Učenici od prvog do četvrtog razreda bi tako stekli osnovna informatička znanja, učenici petih i šestih razreda bi se bavili ekološkim sadržajima dok bi učenici sedmih i osmih razreda obrađivali teme vezane uz poduzetništvo.

Projekt bi trebao trajati jednu školsku godinu, ali se u školi Barilović nadaju njegovu nastavku. Rezultati natječaja Europskog socijalnog fonda trebali bi biti poznati u lipnju, a u školi se nadaju pozitivnim ocjenama njihovog projekta.