Nacionalni dan hitne: Hitna je ponos zdravstva

Karlovačka županija i Grad Karlovac bili su domaćini obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe. Djelatnici svih hrvatskih Zavoda za hitnu medicinu tako su danas prezentirali vozila i opremu s kojom raspolažu, a kako izgleda jedna intervencija prikazali su djelatnici karlovačkog Zavoda.

O građanima Hrvatske svakodnevno brine 3.370 djelatnika Hitne medicinske službe. Prošle godine imali su milijun i 300 tisuća intervencija. Dan hitne prilika je osvijestiti javnost o specifičnostima službe koja je od reorganizacije postala primjer ujednačenosti sustava.

– Hitna je danas jedna moderna služba koja ima visoko motivirane djelatnike i koja ima svu potrebnu opremu te postiže odlične rezultate. Parametri koji se prate pokazuju da zaista možemo stati uz bok europskih hitnih službi, ali i šire, naglasila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, naša Karlovčanka pod čijom je palicom i provedena reorganizacija, a kojom je pacijentima osigurana ujednačena, brža, dostupnija i učinkovitija hitna medicinska usluga.

Zadovoljni viđenim su resorni ministar Milan Kujundžić te župan Ivan Vučić.

– Vježba je zaista pokazala profesionalnost, vidjeli ste kako djelatnici hitne motre svaki detalj ozljede kako bi se prevenirale daljnje komplikacije. Zaista možemo biti ponosni na hitnu koju imamo u Hrvatskoj, poručio je ministar Kujundžić.

– Ono što je najvažnije je činjenica da je hitna dostupna u svim dijelovima Karlovačke županije i da nema kuće do koje vozilo hitne medicinske pomoći ne može doći, kazao je župan Vučić.

Na svečanoj akademiji u Zorin domu, dodjeljena su priznanja sestrama koje rade na prijavno-dojavnoj jedinici u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, a to su Marija Basar, Đurđa Horvatić, Zdenka Jakšić, Štefica Novosel i Jana Salopek.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.