Uručena 4.5 milijuna kuna vrijedna oprema za obranu od poplava

Tvrtka Flammifer proizvela je gotovo 4 i pol milijuna kuna vrijednu vatrogasnu opremu koja će se koristiti za obranu od poplava na karlovačkom području. Primopredaji u prostoru tvrtke u Ozlju prisustvovali su i predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, budući da je oprema naručena temeljem povećanja bilance strateških robnih zaliha.

10 velikih i 10 malih brodica za spašavanje te 20 strojeva za punjenje i šivanje vreća s pijeskom ukupne vrijednosti nešto manje od 4 i pol milijuna kuna uručilo je jučer Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva krajnjim korisnicima. Samo jedan ovakav stoj zamjenuje rad 50 ljudi. Ova oprema predmet je javne nabave koju je provelo ministarstvo, a realizirala ozaljska tvrtka Flammifer, s ciljem povećanja efikasnosti obrane od poplava.

Osim brodica i strojeva koji su bili predmet primopredaje, tvrtka je prikazala još neke proizvode iz vlastitog proizvodnog programa. Jedan od njih je kontejner za tehničke intervencije i logističku potporu na terenu, opremljen kuhinjom i sanitarnim čvorom. Vrijednost mu je 600.000 kuna, a nabavio ga je lani Grad Karlovac.

U gradskoj upravi ipak se nadaju da ova oprema u godinama koje slijede neće biti nužna. Tome bi trebao doprinijeti sustav obrane od poplava koji bi u sljedećih nekoliko mjeseci trebao postati strateški projekt RH.

Inače, osim ove primopredaje, u posljednjih nekoliko godina Ravnateljstvo za robne zalihe dodjelilo je gradovima, općinama i javnim vatrogasnim postrojbama za potrebe zaštite od poplava opremu vrijednu 60-ak milijuna kuna.