Dom za odgoj djece i mladeži proslavio 60 godina rada

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac danas je proslavio 60 godina djelovanja. Proslava je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac je ustanova čiji su korisnici djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju. Svakom korisniku Dom osigurava zaštitu, sigurnost, stanovanje, prehranu, odijevanje, brigu o zdravlju i njegu, razvijanje radnih, higijenskih i kulturnih navika, razvoj odnosa prema sebi i drugima, pomoć u učenju, razvijanje interesa i poticanje kreativnog korištenja slobodnog vremena.

Na proslavi obljetnice prikazan je kratki fim o aktivnostima koje se provode u Domu, a bila je to prilika i za dodjele plakete gradonačelniku Damiru Jeliću. Plaketu kojom je gradonačelniku zahvaljeno na kvalitetnoj i uspješnoj suradnji, uručila je ravnateljica Doma Nataša Vučković-Ivošević.

U sklopu obilježavanja održan je prigodni kulturno-zabavni program. Proslavi su nazočili brojni uzvanici, među kojima pomoćnica ministrice Maja Vučinić Knežević i predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije.