Podržite crowdfunding kampanju za socijalno poduzeće Hedona!

Udruga invalida Križevci osnovala je prije četiri godine socijalno poduzeće “Hedona” čija je djelatnost proizvodnja čokolade. Trenutno zapošljavaju devetero djelatnika, od kojih šestero osobe s invaliditetom.

Socijalno poduzeće Hedona osnovano je s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom. Udruga invalida Križevci hrabro je odlučila pokušati smanjiti velik broj svojih nezaposlenih članova, rekao nam je
predsjednik Udruge Petar Gatarić, dodajući kako se radilo o pilot-projektu takve vrste u Hrvatskoj.

Hedona je specijalizirana za izradu mliječne, tamne i bijele čokolade i pralina s raznim punjenjima. Proizvode iz ovog mini-pogona tržište je odlično prihvatilo, kaže  prokuristica tvrtke Đurđica Božić.

U pogonu radi pet osoba s invaliditetom: Zdravka, Natalija i Miljenko ovdje su od početka, a Ivana je stigla prije dvije godine. Većini ih je ovo prvi posao u životu. Osim velikih tvrtki koje su im najveći kupci, čokolade iz Hedone rado kupuju i Križevčani. U drvenoj kućici na glavnom križevačkom trgu prodaje ih 29-godišnji Josip kojemu je ovo također prvi posao.

Do kraje ove godine Hedona planira otvoriti Choco Bar u središtu Križevaca. Time će se otvoriti i nova radna mjesta za osobe s invaliditetom. Kako bi se plan realizirao, pokrenuta je crowdfunding kampanja. Cilj je prikupiti 5000 dolara, a svatko tko se odluči poduprijeti ovaj projekt dobit će zahvalnicu ili poklon, ovisno o doniranom iznosu. Podržite ih i Vi na www.indiegogo.com!