Domagoj Ivan Milošević posjetio General Electric

Predsjednik Saborskog odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević, gradonačelnik Damir Jelić i pročelnica za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Martina Furdek-Hajdin posjetili su tvrtku General Electric Hrvatska u Karlovcu . Povod posjetu su intenzivni građevinski radovi koji se izvode u krugu tvrtke zbog rekonstrukcije i dogradnje proizvodnog pogona.

Predsjednik Uprave General Electric Hrvatska, Damir Vranić, prezentirao je detaljnije plan razvoja tvrtke za koju je neophodno širenje prostornih i tehnoloških kapaciteta, a time i potrebe za novim zapošljavanjem. Cjelokupna investicija vrijedna je više od 20 milijuna dolara, a trebala bi biti u potpunosti realizirana do kraja ove godine.

Uprava grada Karlovca u redovitom je i neposrednom kontaktu s tvrtkom. Plod višegodišnje intenzivne suradnje je izgrađen rotor na ulasku u zonu, povećanje kapaciteta parkirališnih mjesta, usvojen urbanistički plan uređenja gospodarske zone te izdavanje građevinskih dozvola za svaki od pojedinih zahvata u najkraćem mogućem roku.

Servisni Centar Karlovac, kao najveća poslovna jedinica General Electric Hrvatska, značajno doprinosi poslovanju tvrtke GE u regiji. Prepoznat je po brzini, kvaliteti i fleksibilnosti proizvodnje što je dovelo do stvaranja centra izvrsnosti za proizvodnju lopatica servisnih turbina i rekondicioniranje strukturnih dijelova.

Sve dovršene, a pogotove najavljene i investicije u tijeku, razlog su za opravdani optimizam. GE prepoznaje regiju Balkan kao preferiranu investicijsku lokaciju za proizvodnju i razvoj novih tehnologija i inovativnih rješenja u Europi. Uloga GE-a u regiji opravdava vrlo ambiciozne planove za budućnost razvoja tvornice u Karlovcu, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.