Otvorena ASDA – u Splitu do petka svoje proizvode izlažu i HS Produkt i Flammifer

U splitskoj Spaladium areni otvorena je ASDA 2017., Jadranska vojna i zrakoplovna izložba. Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme četvrti se put održava u Splitu u organizaciji tvrtke TNT Production, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Na ASDA-i se do petka predstavlja 136 izlagača od čega ih je više od 60 iz Hrvatske među kojima su i karlovačke tvrtke.

Ovi podaci potvrđuju činjenicu da se ASDA etablirala kao prvorazredno mjesto razmjene iskustava, ali i sklapanja novih poslova. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na otvorenju je naglasila važnost daljnjeg ulaganja u obranu sa sigurnosnog aspekta.

– ASDA je prilika hrvatskim proizvođačima koji nemaju puno sredstava da izađu na svjetsko tržište bez da napuštaju matičnu državu, poručila je predsjednica.

Ulazak na to tržište jamči jedino kvaliteta jer vojno tržište jedno je od najzahtjevnijih i na kojem proizvođači moraju držati korak s modernom tehnologijom. Zbog toga je važan i odnos države prema vlastitoj vojsci.

– Ovo je ogromna prilika za hrvatsku vojsku, za afirmaciju hrvatskih vojnih proizvoda, a kao što znate hrvatska vojska koristi u potpunosti hrvatske proizvode koji su kvalitetni i dobri, istaknuo je ministar obrane Damir Krstičević.

Tu vojsku oprema između ostalih i karlovački HS Produkt čije je proizvode obišla predsjednica i pohvalila. HS već tradicionalno izlaže svoje pištolje i jurišne puške raznih modela koje privlače najviše pozornosti.

– Došlo je do promjene unutar NATO-a da će nositelji razvoja biti privatne tvrtke, a kada govorimo o razvoju radi se o novim tehnologijama i novim materijalima. U tom smislu HS Produkt već godinama bazira svoju proizvodnju upravo na novim materijalima i tehnologijama, za nas je to bio uvjet opstanka na tržištu gdje doista mi nemamo popusta i možemo se izboriti samo cijenom i kvalitetom, kazao je direktor HS Produkta Željko Pavlin.

Osim HS Produkta, na ASDA-i prvi puta svoje proizvode izlaže i ozaljski Flammifer.

Kvaliteta i sposobnost hrvatske vojske prikazana je na vojnoj vježbi na kojoj je demonstrirana interoperabilnost snaga koje sudjeluju u nadzoru i zaštiti sigurnosti na Jadranskom moru.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.