Općina Žakanje slavi svoj dan

Općina Žakanje slavi svoj dan. Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade najzaslužnijima, otvoren je novouređeni dio vrtića Čarolija, te je postavljen automatski defibrilator koji je Općini poklonio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Općina Žakanje osnovana je 1993. godine i od tada je jedna od najuspješnijih općina u Karlovačkoj županiji. Od svog osnutka ova općina vodi brigu za djecu i mlade, kroz sufinanciranje prehrane u školi, prijevoza i nabavke udžbenika, istaknula je predsjednica Općinskog vijeća Vesna Hajsan Dolinar. Oko 10 milijuna kuna uloženo je u tamošnju osnovnu školu u posljednje četiri godine.

O projektima koji su realizirani ili pokrenuti govorio je načelnik općine Nikola Sopčić, koji je naglasio da je za uspješniji rad bitno posvetiti se izgradnji komunalne infrastrukture.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade najzaslužnijima. Javna priznanja općine dobili su DVD Pravutina, Udruga privatnih šumovlasnika Breza iz Bubnjaraca, veterinar Miroslav Šimunović i Branko Zvonković iz Crvenog križa. Također, danas je otvoren novouređeni dio vrtića u Žakanju, te postavljen automatski defibrilator koji je općini poklonio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.