Oznaka TRAD FOOD SPOT za pet restorana Karlovačke županije

Gastro turizam je jedna od najvažnijih odrednica Strategije razvoja turizma na nacionalnoj razini. U Turističkoj zajednici Karlovačke županije iz tog su razloga odlučili krenuti u provedbu projekta traditional food spot, kojemu je cilj promoviranje naše gastronomske ponude te zajedno s ugostiteljima raditi na prepoznatljivosti Karlovačke županije kao gastro destinacije.

U suradnji sa ugostiteljima razrađeni su kriteriji koje restorani moraju ispuniti kako bi im bila dodijeljena oznaka TRAD FOOD SPOT, a naglasak je na zastupljenosti tradicijskih jela na jelovniku baziranom na lokalnim namirnicama.

Ugostitelji, odnosno pet restorana koji su danas dobili oznaku trad food spot imat će priliku svoje djelatnike besplatno educirati o dogovorenim temama, a u planu je promocija ovih restorana koji su u dva navrata imali i ocjenjivanje od strane agencije Heraklea.

Osim pet restorana koji su danas dobili oznaku, svi su ostali ugostitelji pozvani da se jave u turističku zajednicu i nakon ispunjavanja uvjeta ostvare pravo da i oni dobiju oznaku trad food spot.

Jedan od velikih problema ugostitelja, ne samo u Karlovačkoj županiji već i u Hrvatskoj je nedostatak kadrova, osobito onih kvalitetnih, navode ugostitelji. No i ovakvi projekti doprinose boljoj slici ugostiteljske ponude.

Oznaku TRAD FOOD SPOT danas su dobili:
Restoran Gradina, Josipdol
Restoran DP , Donji Zvečaj
Restoran Lovački rog, Karlovac
Restoran Žganjer, Jaškovo
Restoran integralnog hotela – Srce prirode, Gorica Lipnička