U Knjižnici za mlade 2. svibnja u 13 sati bit će održano predstavljanje knjige  “Fizika nakon čuda 1905.” fizičara Marka Grbe.

Problemi koje postavlja fizika spadaju među najstarije, najosnovnije i najzanimljivije kojima se ljudski duh uopće pozabavio, što iz pobuda praktične potrebe, što iz čiste radosti istraživanja. Namjera je ove knjige upravo da premosti spomenuti jaz između informativnog štiva i znanstvene rasprave.

Marko Grba rođen je 1982. u Ogulinu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Studirao je kemiju i fiziku na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu te diplomirao fiziku. Dobitnik je Rektorove nagrade. Još kao srednjoškolac počinje se baviti popularizacijom znanosti te je dosad objavio četrdesetak članaka iz matematike, fizike, kemije, povijesti i filozofije znanosti.

Donedavno je živio i radio u Kini i Londonu, a vratio se u Hrvatsku. Do sada je održao desetak predstavljanja knjige po gimnazijama diljem Hrvatske, a reakcije na nju su izvrsne. O fizici govori na jedan drugačiji i moderan način. Vrlo je zanimljiv, knjiga također, kao i sam koncept predstavljanja knjige. Učenici na predstavljanjima bili su iznimno zainteresirani te su postavljali brojna pitanja autoru. Također, profesor Grba može podijeliti svoja iskustva rada u engleskim i kineskim školama, a i kao učitelj fizike.