Turnir oružjem na crni barut danas na Jamadolu

Na Sportskom strelištu Jamadol održava se 7. turnir oružjem na crni barut “Bastion”. Okupilo se 30-ak natjecatelja koji su se okušali u četiri discipline. U Hrvatskoj je samo nekoliko klubova koji se natječu u oružju na crni barut, stoga su i turniri rijetki.

Klub za praktično streljaštvo Bastion od početka svog djelovanja organizira turnir oružjem na crni barut. Sudionici su i ove godine stigli iz raznih dijelova Hrvatske, Rijeke, Splita, Zagreba, Siska i Hrvatskog Zagorja.

Sportsko strelište na Jamadolu zadovoljava sve uvjete, što zakonske, što pravila pojedinih streljačkih disciplina, kako klasičnog streljaštva, tako i praktičnog te na crni barut, kaže predsjednik KPS Bastion Mario Šoštarić. Članovi kluba često sudjeluju na natjecanjima i turnirima iz praktičnog streljaštva, putuju u Zagreb, Rijeku, kao i izvan Hrvatske.

Osim karlovačkog turnira, u lipnju se održava memorijalni turnir Branko Nikolić u Rijeci, a iz Bastiona se nadaju da će tijekom godine imati uspjeha na brojnim turnirima.