Žitna lađa danas u Karlovcu

Žitna lađa Zora krenula je jučer Kupom iz Siska prema Karlovcu. Ovaj događaj predstavlja dugoočekivanu krunu projekta “Žitni put, Kupa – Sava” financiranog iz europskog IPA programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Dolazak u Karlovac očekuje se danas poslijepodne oko 15 sati kod Banijanskog mosta.

Lađom upravlja zapovjednik Ivica Špelić, iza kojeg je dvadesetogodišnje iskustvo plovidbe na brodovima u Rotterdamu, Amsterdamu i na Dunavu, uz pratnju voditelja projekta i direktora tvrtke Aurora Colapis Ivana Padežanina i potpredsjednika Zvona uz Kupu, Matije Pievca te druge članove. Uz veliku brzinu Save i rast vodostaja rijeke Kupe, ova plovidba predstavlja veliki izazov za sve članove tima.

Nakon više od stoljeća, žitna lađa opet plovi Karlovcem i podsjeća na njegovo zlatno doba. Uz Slatkovodni akvarij Aquatika, vjerujemo da će lađa, kao nova i jedinstvena turistička atrakcija, obilejžiti već i ovu turističku sezonu u Karlovcu i šire, poručuju iz Zvona uz Kupu.