Europski tjedan mladih obilježen i u Karlovcu

Diljem Europe od 1. do 7. svibnja održava se 8. Europski tjedan mladih. Naglasak ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih je na solidarnosti i društvenom angažmanu mladih u Europi, te na pružanju informacija o programu Erasmus+. U Karlovcu je Europski tjedan mladih obilježila udruga Carpe diem u suradnji s nekoliko karlovačkih udruga.

Svojim sloganom „Zamisli, kreni, djeluj” Europski tjedan mladih treba poticati mlade da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU-a za mlade, da krenu u inozemstvo te tako iskuse program mobilnosti Erasmus plus. Udruga Carpe diem na Promenadi je okupila udruge Jak kao Jakov, Sveta Veronika, Milosrđe i Najbolji prijatelj.

U sklopu Europskog tjedna mladih Europska komisija će u Bruxellesu organizirati rasprave o prioritetima i sredstvima budućih Strategija EU-a za mlade. Komisija će pozvati sudionike da bi osigurala sudjelovanje širokog raspona stručnjaka za politiku za mlade, nadležnih tijela država članica, osoba koje rade s mladima, organizacija za mlade i općenito mladih.