OŠ Barilović Dan škole i ove godine obilježila sportskim aktivnostima

Osnovna škola Barilović i ove je školske godine povodom Dana škole organizirala biciklijadu na relaciji Barilović – Siča. Osim druženja, vožnje bicikla i boravka u prirodi učenici su sudjelovali i u drugim sportskim aktivnostima.

U Bariloviću već jedanaest godina dan škole obilježavaju biciklijadom u kojoj osim učenika i nastavnika sudjeluju i roditelji. Svjež zrak i sportske aktivnosti bolji su način proslave od tradicionalnih priredbi, smatraju u školi, stoga su i ove godine osim bicikliranja kroz čitav dan učenici sudjelovali u natjecanjima iz nogometa, graničara i ostalih sportova. U OŠ Barilović inače se velika važnost pridaje očuvanju prirode i raznim aktivnostima na svježem zraka, tako se i rodila ideja o proslavi Dana škole biciklijadom.

U biciklijadi sudjeluje svih 158 učenika škole, osim matične škole redovito se priključuju učenici iz područnih škola Siča, Leskovac Barilovički te Belaj. U svim aktivnostima ravnopravno sudjeluju i roditelji, kaže ravnateljica Vesna Car.

Svake godine proslavi Dana škole odaziva se sve veći broj učenika i roditelja tako da ne sumnjamo da će sljedeće godine biti i novih aktivnosti za sve sudionike.