Sve je spremno za Duga Resa fest!

Duga Resa će ovaj vikend živjeti u znaku glazbe. Po četvrti puta bit će održan Duga Resa fest, glazbeni festival u organizaciji Udruge za mlade Agora i Grada Duge Rese. Novost je da je ove godine festival po prvi puta otvorio vrata i školama izvan Karlovačke županije.

Duga Resa fest je započeo kao jednodnevni događaj, a lani je prerastao u trodnevnu priredbu. Tako će biti i ove godine. Sve počinje u petak uvodnom večeri nazvanom “Art zona” na kojoj je će biti predstavljeni literarni i likovni radovi nastali prošli vikend na radionicama u suradnji s dugoreškim osnovnim školama. Subotnja večer posvećena je klasičnoj glazbi, a u ovoj kategoriji nastupit će 13 izvođača – 12 iz Glazbene škole Karlovac i jedan iz Glazbene škole “Zlatka Grgoševića” iz Sesveta.

Finalna večer – Euphoria bit će u znaku zabavne glazbe. Učenici osnovnih škola predstavit će svoje pjevačke i plesačke talente. Natjecat će se 17 sudionika iz Karlovačke županije, Rijeke, Zagreba i Osijeka.

Ambicija je da u godinama koje slijede Duga Resa fest nastavi rasti i postane svojevrsna mala Eurovizija. Cilj festivala je, ističu organizatori, djeci dati priliku da uz mnogo obaveza koji im je nametnuo sustav obrazovanja pokažu svoje talente, ljubav prema glazbi i na kraju za to budu nagrađeni. Najbolji će, naime, ove godine osvojiti izlet u Veneciju.