Jaskanski vatrogasci na prijemu kod gradonačelnika Novosela

Svoj dan obilježili su jaskanski vatrogasci. Njih je u svom uredu primio gradonačelnik Zvonimir Novosel kako bi im se zahvalio na dosadašnjem radu jer naime vatrogastvo u Jastrebarskom u potpunosti se temelji na dobrovoljnom sustavu.

– U proteklih 20-ak godina pomoć zagrebačkih profesionalaca zatražili smo tek dva puta. Mi smo već nekoliko puta pričali o osnivanju profesionalne postrojbe, a sada smo ozbiljno pokrenuli to pitanje da zajedno s okolnim općinama osnujemo profesionalnu postrojbu, izjavio je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog ujedno i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Ove godine vatrogasci su odradili 44 intervencije što je povećanje u odnosno na isto razdoblje prošle godine za 66 posto. Najveći dio odnosio se na požare otvorenog prostora pa je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Vedran Boričević apelirao na sugrađane da posvete više pažnje prilikom spaljivanja korova.

Rad vatrogasaca pohvalio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel.

– Mogu reći da je jaskansko vatrogastvo nešto na što smo svi ponosni i mogu reći da ono polako diže ljestvicu što je jako važno, poručio je gradonačelnik Novosel i čestitao svim vatrogascima njihov dan.