“Nikola Tesla – mind from the future”

Potpisan partnerski sporazum između Grada Karlovca, Gimnazije Karlovac i Real Grupe

U Gimnaziji Karlovac je potpisan sporazum između Grada Karlovca, Gimnazije Karlovac i Real Grupe o međusobnoj suradnju na projektu „Nikola Tesla – Mind from the future“ . Sporazum su potpisali gradonačelnik Damir Jelić, ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić i glavni izvršni direktor Real Grupe Krešimir Renzo Prosoli. Multimedijalna izložba i futuristički spektakl „Nikola Tesla – Mind from the future“ biti će postavljena u Zagrebu, u Meštrovićevom paviljonu od 20.11. 2017. – 20.03. 2018. godine.

Za lik i djelo Nikole Tesle postoji globalni interes, stoga će nakon Zagreba izložba „Nikola Tesla – Mind from the Future“putpovati u New York, Pariz, Prag, Budimpešta te Dubai.

Za Nikolu Teslu formalno obrazovanje i prvi ozbiljniji susreti sa znanošću započeli su upravo u Karlovcu u karlovačkoj Gimnaziji, tadašnjoj Kraljevskoj velikoj realki od kuda je “zakoračio” u svijet i dao mu jednu sasvim novu, neprocjenjivu i neizbrisivu znanstvenu dimenziju.

Gimnazija Karlovac će za potrebe Izložbe ustupiti dio autentične i originalne zbirke Prirodoslovnog i Fizikalnog kabineta karlovačke Gimnazije vezano uz rad i djelo, odnosno za školovanje i boravak Nikole Tesle u Karlovcu, dok će Grad Karlovac projekt podržati financijski.

U Gradu Karlovcu i Gimnaziji Karlovac u ovaj se projekt uključuju s velikim entuzijazmom i ponosom i smatraju ga vrijednim doprinosom hrvatskom društvu, obrazovanju i kulturi.