Kandidat HNS-a za gradonačelnika Karlovca Nikola Badovinac i kandidat za vijećnika Gradskog vijeća ove stranke Marko Bubaš predstavili su danas plan izrade Strategije razvoja gospodarstva grada Karlovca do 2030.godine. Želja im je, kažu u HNS-u dobiti viziju građana, gospodarstvenika i političara o tome gdje će Karlovac biti nakon 2030.

Dva faktora koja utječu na otvaranje novih radnih mjesta su greenfield investicije i inovacije, kažu u HNS-u. Grad je propustio nekoliko dobrih investicija u posljednjih 12 godina, a do sada je u Poslovnoj zoni u Logorištu moglo biti zaposleno petstotinjak radnika, naglasio je Marko Bubaš.

U strategiji se nalazi i prijedlog otvaranja veće Poslovne zone koja bi mogla primiti velikog investitora. Za to u HNS-u predlažu otvaranje Poslovne zone Selce koja bi se proširila pomicanjem naplatnih kućica prema Draganiću. Badovinac je pohvalio pokretanje uređenja buduće poslovne zone u Gornjem Mekušju, ali je kazao da ona nije dobro prometno povezana, te da nitko ozbiljan u nju neće doći.