Predstavljen program DigitalKA – Karlovac bi uskoro mogao biti pametan grad

Geoinformacijski sustav, internetska stranica od 2009. godine, elektroničko uredsko poslovanje, hotspot zone u gradu, samo su dio digitalizacije provedene u karlovačkoj Gradskoj upravi. Karlovac je na dobrom putu po korištenju modernih tehnologija, međutim radi se i dalje kako bi postao pametan grad. Stoga je u organizaciji karlovačkog HDZ-a u Gradskoj knjižnici održana tribina ”DigitalKA – stvaramo pametni grad” na kojoj su predstavljeni rezultati i mogućnosti Karlovca kao pametnog grada.

DigitalKA je naziv novog brenda kojim Gradska uprava želi Karlovac učiniti gradom budućnosti. Sve ono što moderna tehnologija nudi treba iskoristiti kako bi se umrežile gradske tvrtke, ustanove i institucije na jednom mjestu i kako bi informacije bilo građanima dostupne u svakom trenu. Mi smo već učinili određene pomake, tako je svaki građanin sa svojim pinom i registracijom na našoj stranici u mogućnosti dobiti informaciju gdje je njegov akt kojeg je predao i u kojoj je fazi razrade, kazala je gradska pročelnica UO za komunalno gospodarstvo Vesna Ribar te dodala kako je želja Grada da bude još bolji jer smatraju da tehnologija nije osnovni alat pametnog grada, već prije svega to su ljudi.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Karlovca Damir Mandić rekao je kako će inzistirati na izradi Strategije razvoja širokopojasnog interneta za grad Karlovac kako bi program DigitalKA-e mogao biti uvršten u Strategiju i kandidiran prema fondovima Europske unije.

– Tako da sve u gradu bude pokriveno internetom i da se svim građanima i poslovnim subjektima omogući kvalitetan rad, odnosno da im internet ne bude sporan u njihovoj svakodnevici. Želja nam je biti što transparentniji i da o svakom radnom mjestu u Gradskoj upravi bude informiran svaki građanin, izjavio je Mandić.

Od danas je dostupna i nova e-mail adresa digitalka@karlovac.hr na koju građani mogu poslati svoje upite.