Konstituirano karlovačko Dječje gradsko vijeće

U Maloj vijećnici Grada Karlovca sastali su se članovi prvog Dječjeg vijeća u Karlovcu. Tom su prilikom izaslanici iz osnovnih škola donijeli i poslovnik te statut Dječjeg vijeća, a definirani su i ciljevi djelovanja kao i izbori koji će biti održani 19. svibnja.

– U suradnji s Društvom naša djeca Karlovac mi smo prošli seminare na kojima smo upoznati kako ovo vijeće treba funkcionirati što je zapravo slično pravom Gradskom vijeću. Na ovaj način pripremamo naše male gradske vijećnike na ono što ih zapravo čeka kada odrastu i kada će imati pravo glasa na izborima, pojasnila je voditeljica projekta Jasmina Rendulić.

Jedan od glavnih ciljeva je poboljšati kvaliteta života djece u našem gradu, da se čuje njihov glas i da djeca daju svoje ideje koje će zatim pokušati realizirati pravi gradski vijećnici.

– To je primjerice uređenje igrališta, kupovanje sportske opreme za škole, uređenje nekih prostora za igru i tako dalje, dodala je Rendulić.

Konkretni prijedlozi očekuju nas početkom nove školske godine. U Dječjem gradskom vijeću je 20 vijećnika, učenika od 4. do 7. razreda koji se biraju na mandat od dvije godine.