Tomislav Špehar pobjednik prve večeri DR festa!

Po četvrti puta u Dugoj Resi se ovaj vikend održava Duga Resa Fest, festival klasične i zabavne glazbe. Prva večer bila je posvećena klasici, a održana je u suradnji s Glazbenom školom Karlovac – najstarijom Glazbenom školom u Hrvatskoj, čiji su se učenici i ovoga puta pokazali u najboljem svjetlu.

Prva večer Duga Resa festa – Classico, okupila je 13 natjecatelja. Odlukom žirija pobjednik ovogodišnjeg Classica i ujedno dobitnik plakete za najbolji nastup je mladi violinist Tomislav Špehar.

Najbolji umjetnički dojam ostavio je saksofonist Daren Pavletić, a flautistici Marti Lugarić pripalo je priznanje za najbolju tehničku izvedbu.

Večeras se festival nastavlja večeri zabavne glazbe nazvanom Euphoria, a snage će odmjeriti predstavnici 17 osnovnih škola iz Karlovačke županije, Rijeke, Zagreba i Osijeka. Duga Resa fest održava se ove godine po četvrti puta, u organizaciji Udruge za mlade Agora i Grada Duge Rese. Cilj festivala je, ističu organizatori, djeci dati priliku da uz mnogo obaveza koji im je nametnuo sustav obrazovanja pokažu svoje talente, ljubav prema glazbi i za to budu nagrađeni.