Susret s Teslom u Karlovcu

Grad Karlovac odlučio je brendirati Nikolu Teslu, odnosno činjenicu da je bio učenik karlovačke Gimnazije kao i činjenicu da je jedina diploma ovog genijalca upravo ona iz ove karlovačke srednje škole. Riječ je o projektu ”Susret s Teslom u Karlovcu” kojeg ste mogli vidjeti i čuti na Starom placu, kao i probati strujne koktele koji su od ponedjeljka dostupni u nekoliko karlovačkih ugostiteljskih objekata.

Bilo je tu i električnih radionica za najmlađe, a na Starom placu postavljena je i Teslina pametna klupa. Unatoč kiši Karlovčani nisu posustali već su željno iščekivali susret s Teslom, odnosno s hologramskim Teslom i poslušati njegove inspirativne riječi.

Priča o Tesli kao učeniku karlovačke Gimnazije ima cilj ne samo privući nove turiste u grad, već i Karlovčanima pružiti jedan sasvim novi doživljaj.

– Krenuli smo ovim putem i nema natrag, u županijskom proračunu već je osiguran novac za Rakovac 6, radi se i na Teslinim kolačima, plus muzej budućnosti vjerojatno negdje u Zvijezdi i sve to zajedno je predivna stvar i mora biti jedna nova turistička atrakcija, kazao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.