Pivnica na Dubovcu za godinu dana

Za otprilike godinu dana Karlovac bi trebao dobiti pivnicu kakvu zaslužuje na Dubovcu, u prostoru nekadašnje pivovarske restauracije. Predstavljeno je idejno rješenje moderne pivnice s restoranom i muzejom sa 400 četvornih metara unutarnjeg prostora i 500 četvornih metara terasa. Rezultat je to dobre suradnje Grada i Pivovare, a u sklopu razvoja mikrodestinacije Dubovac.

Projekt radnog naziva Pivnica na Dubovcu doprinos je programu razvoja turističke mikrodestinacije Stari grad Dubovac, ali i kvaliteti društvenog života stanovnika Karlovca i njihovih gostiju općenito.

“Mi ovo činimo prvenstveno za društvo, ovo ne činimo zbog profita. Znamo da je u stara vremena ovo bilo vrlo popularno mjesto u Karlovcu pa smo odlučili u dogovoru s gradonačelnikom vratiti nešto natrag gradu”, kazao je Boris Miloushev predsjednik Uprave Heineken Hrvatska.

Idejno rješenje uređenja i rekonstrukcije pivovarine poslovne zgrade predstavila je glavna arhitektica Ruža Salopek. Predviđeno je prenamijeniti postojeći prostor u ugostiteljski i to u cijeloj površini prizemlja i djelomično na katu, za pomoćne prostorije. Kuhinja će biti iza staklene stijene, vizualno integrirana u prostor, kako bi se priprema hrane odvijala pred očima gostiju. Predviđeno je 130 sjedećih mjesta u unutrašnjem dijelu prostora, a na terasama 220. Atraktivna lokacija podno Starog grada Dubovca ono je što posebno podiže vrijednost ovog prostora.

Otvaranje objekta je predviđeno za otprilike godinu dana. Prema riječima gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, ova je investicija značajna za Karlovac i rezultat je dobre komunikacije Grada i kompanije Heineken, a odlično se uklapa u turističku strategiju Grada.