Muzej na Turnju vrata otvara 2019. godine?

Gradski muzej Karlovac i prošlu je godinu završio pozitivno. Predstavljajući poslovne rezultate i najavljujući nove projekte ravnateljica muzeja Hrvojka Božić je kazala da je najviše uloženo u uređenje budućeg Muzeja Domovinskog rata na Turnju koji planiraju otvoriti 2019. godine.

S 53.374 kuna možemo reći da su nam financije stabilne rekla je ravnateljica. Vlastiti prihodi muzeja su povećani, a najviše rastu zbog povećanja broja posjetitelja. Tako je prošle godine Gradski muzej, Galeriju Vjekoslav Karas i Branič kulu Starog grada posjetilo više od 17 tisuća ljudi što je za 57 posto više nego godinu ranije.

Ravnateljica je naglasila da su u posljednjih šest godina u obnovu muzeja uložili 950 tisuća kuna dok je samo u Muzej Domovinskog rata na Turnju uloženo 8 milijuna kuna. Muzej bi, prema najavama iz Gradske uprave, trebao biti otvoren 2019. godine.

U zgradu Californije na Turnju u kojoj bi se trebao nalaziti Muzej Domovinskog rata, od 2014. godine je uloženo 6,1 milijun kuna, a za ovu godinu je već osigurano 5,2 milijuna kuna.