Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Karlovca na temu mladih

Savjet mladih Grada Karlovca organizirao je sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Karlovca s ciljem privlačenja što većeg broja mladih da izađu na lokalne izbore 21. svibnja. Savjet mladih provodi kampanju “Odi na izbore”, a središnji je događaj upravo sučeljavanje kandidata na temu mladih i njihovih problema.

Politika je postala alat podjela, umjesto stvaranja novih vrijednosti za zajednicu, život u Karlovcu trebao bi biti ljepši, za to postoje potencijali i brojne mogućnosti za zadržavanje mladih, rekao je između ostalog Davor Petračić.

Ivan Vilibor Sinčić mladima je poručio da skupe hrabrost jer samo mladost može pomoći, kako Hrvatskoj, tako i Karlovcu. Razvoj turizma ključan je prema njemu za daljnji razvoj Karlovca.

Damir Mandić pohvalio je Program za mlade te rekao da ne bi želio izdvajati mlade kao posebnu skupinu. No, ipak dodao je i kako treba raditi na samozapošljavanju mladih i promjeni sustava obrazovanja u srednjim školama.

Projekt Male Scene pohvalio je Davor Bartolac i rekao da kod mladih naglasak mora biti na afirmaciji i edukaciji. Treba vrednovati volonterski rad i trud koji mladi ulažu u razvoj lokalne zajednice, kazao je.

Nikola Badovinac poručio je kako Karlovac mora biti grad jednakih šansi za sve mlade, a ne samo za one podobne. Zapošljavanja trebaju biti prema sposobnosti, a ne podobnosti, kaže.

Da je Karlovac grad političke korupcije rekao je Davorin Andrijašević koji kaže da je za sva zapošljavanja potrebno provoditi transparentne javne natječaje ili neka budu imenovanja.

Hoće li kampanja Savjeta mladih polučiti rezultate i potaknuti mlade da izađu na izbore vidjet ćemo za 11 dana.