Tjedan Crvenog križa obilježen danas u Ogulinu

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera. Tim povodom u Hrvatskoj se održava Tjedan crvenog križa, a posebno svečano bilo je danas u Ogulinu.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi. Tjedan Crvenog križa, koji se u Hrvatskoj obilježava od 8. do 15. svibnja obilježen je danas i u Ogulinu.

Okosnicu Crvenog križa čine volonteri, a predstavljanje njihova rada je i način da se u rad privuče još mladih volontera. Dio volontera su i članovi interventnog tima prve pomoći Hrvatskog crvenog križa, kao i dobrovoljni darivatelji krvi koji su uključeni u razne druge aktivnosti kojima pomažu Ogulincima i stanovnicima okolice.