“Zašto je Jamadolska ulica još uvijek bez kanalizacije?”

Zbog čega je dio Jamadolske ulice još uvijek bez kanalizacije? Zbog čega aktualna vlast već 12 godina ne rješava ovaj problem? Ova pitanja postavili su HNS-ov kandidat za gradonačelnika Nikola Badovinac i kandidat za njegova zamjenika Duško Labus, na konferenciji za novinare čija je tema bila “Razvoj vodovodne i kanalizacijske mreže u gradu Karlovcu”.

Dio stanovnika Jamadolske ulice u Karlovcu još uvijek nema riješenu kanalizaciju, a ova ulica nije usamljen primjer, poručeno je s presice HNS-ovog kandidata Nikole Badovinca.

“Ova ulica primjer je nebrige gradske vlasti. U 21. stoljeću, ova ulica, kao i mnoge druge u GČ Luščić-Jamadol i Švarča, nema adekvatnu kanalizaciju ili ju nema uopće. Uz to, kanalizacija nije jedini infrastrukturni problem karlovačkih naselja. Na Maloj Švarči nema javne rasvjete, djeca idu iz škole osvjetljavajući si put mobitelima”, kaže HNS-ov kandidat za gradonačelnika.

Sve ove projekte objedinio bi krovni gradski odjel za infrastrukturu kojega Badovinac planira oformiti dobije li povjerenje Karlovčana. Odjel bi “pokrio” područja komunalnog gospodarstva, legalizacije i prostornog planiranja.

Badovinac i Labus smatraju da novca u gradskom proračunu za ovakve investicije ima, ali je potrebno preusmjeriti nerazumno trošenje. Mnoge stvari koje se rade sada u predizborno vrijeme odavno su trebale biti odrađene, zaključuju, uz poruku biračima da ne vjeruju obećanjima kandidata nego onome što vide vlastitim očima.