Ozaljski SDP-HNS-HSU još jednom o gradskom proračunu

Koalicija za Naš Ozalj (SDP-HNS-HSU) dala je drugi osvrt na proračun Grada Ozlja. Priopćenje donosimo u cjelosti:

Na ovogodišnjoj  svečanoj sjednici uoči Dana Grada Ozlja izostali su srčani govori o Zrinskim i Frankopanima, Družbi braće hrvatskog zmaja i kulturi koji su svakako bolje pristajali liku i djelu naše gradonačelnice od ovogodišnjeg govora o silnim milijunima Grada Ozlja. No kako milijuni puno bolje zvuče u ovo predizborno vrijeme, nebrojeno puta je ponovljeno da je proračun podignut na 44 milijna kuna te da je u proteklom mandatu iz različitih izvora osigurano 20 milijuna kuna. No, jesu li ti silni milijuni stvarni ili su samo predizborni trik sa ciljem osiguranja još jednog mandata?
Prvim izmjenama i dopunama proračun Grada Ozlja za 2017. godinu je u mjesecu travnju 2017. godine zaista podignut sa 22 milijuna na 44 milijuna kuna te je isti postao napuhani, neostvarivi, izborni skup želja. Na takvom bi planiranju vladajućima pozavidjeli čak i planeri u Agrokoru.
To potvrđuje činjenica da su proračunom planirani prihodi od pomoći u iznosu od 18 milijuna kuna i to za projekte koji su ili tek prijavljeni na natječaje, ili se tek pripremaju za prijavu te se još ne zna da li će uopće biti prihvaćeni za sufinanciranje, a proračunom je planirana njihova kompletna realizacija (financirana iz sredstava pomoći) do kraja 2017. godine, što je i teoretski i praktično neostvarivo. Navedeno se može provjeriti uvidom u I izmjene i dopune proračuna grada Ozlja za 2017. godinu: http://ozalj.hr/ozalj/wp-content/uploads/2017/04/I.-IZMJENE-I-DOPUNE-2017..pdf .
 Izneseni hvalospjev o 20 milijuna kuna koji su povučeni iz različitih izvora u proteklom mandatu je također hvalospjev bez pokrića. Naime,  u protekle četiri godine ostvareni prihodi od pomoći iz različitih izvora za financiranje projekata grada Ozlja iznosili su svega 3.570.698,87 kn (http://ozalj.hr/ozalj/ostvarenja/ ). Usporedbe radi, u mandatu koalicije SDP-HNS od 2009. – 2012. godine, prihodi od pomoći iz različitih izvora za financiranja projekata Grada Ozlja ostvareni su u iznosu od 5.104.437,34 kn (http://ozalj.hr/ozalj/ostvarenja/; http://ozalj.hr/ozalj/wp-content/uploads/2016/01/sggo_2010_2.pdf). (napomena: u navedene iznose nije uključen prihod od pomoći iz EU ostvaren za financiranje pročistača otpadnih voda u iznosu od 4.296.238,41 kn).
Što se tiče priče o tome kako se u 2017. godini asfaltiraju ceste iz projekata gradske uprave financiranih iz EU, također nije točna. Naime, u mandatu 2013. – 2016. godine gradska uprava, iako je povećala broj radnika sa 12 na 17, nije sama iznjedrila niti jedan jedini projekt koji se financira iz EU. Projekti RUMOBIL i ENJOYHERITAGE nisu projekti grada Ozlja, grad Ozalj je samo partner na predmetnim projektima.  
Na kraju želimo poručiti:
 OZALJ SE NE VOLI MILIJUNIMA VEĆ BRIGOM O SVIM NJEGOVIM STANOVNICIMA!