Likovna kolonija “Prijatelji u gostima” i ove godine u Domu na Baniji

Dom za odgoj djece i mladeži bio je domaćin 15. likovnoj koloniji Prijatelji u gostima. Ovog puta druženju se odazvalo čak 60-ak umjetnika iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Cilj kolonije je potaknuti štićenike na bavljenje umjetnosti, ali i pokazati im da nisu sami te razviti prijateljstvo između djece i umjetnika.

Dom je često domaćin umjetnicima, tijekom cijele godine brojne su aktivnosti, jer u domu postoje likovna, keramičarska, aranžerska, te brojne druge sekcije koje okupljaju štićenike. Pored autora iz Hrvatske, koloniji su se osmu godinu za redom odazvali i gosti iz susjednih zemalja, Slovenije te Bosne i Hercegovine, kazao je organizator kolonije Božo Rupčić.

Likovnoj koloniji nije cilj i misija samo stvaranje novih umjetničkih djela, već i druženja slikara i djece te razmjene iskustava i sklapanje novih prijateljstava. O ovoj djeci nije nužno čitati samo na stranicama novina u crnoj kronici, već su to i djeca koja imaju svoje afinitete i talente, kaže Rupčić. Djeci puno znače posjeti likovnih autora, jer u njima doista vide prijatelje, stoga i ne čudi naziv kolonije – Prijatelji u gostima.

Uskoro je u planu i izložba djela nastalih na proteklim likovnim kolonijama.