ŽIS završio Exitovim Njuškama

Festival Gradskog kazališta Jastrebarsko ŽIS ili Život i smijeh trajao je mjesec dana. U tom su razdoblju održana brojna događanja u kojima su sudjelovala respektabilna imena, ne samo kazališne, već cjelokupne kulturno umjetničke scene. Završetak festivala okrunjen je predstavom Teatra EXIT iz Zagreba Njuške.

Festival je pokrenut prije četiri godine, u spomen na jednog od najboljih mladih glumaca Gradskog kazališta Jastrebarsko, koji je tragično preminuo. Uz kazalište suorganizatori su jaskanski Centar za kulturu i Turistička zajednica. Do sada su gostovala različita amaterska kazališta iz cijele Hrvatske. Ove godine su uključili respektabilna imena kazališne scene, ali i šire kulturno umjetničke.

Organizatori se trude svake godine dići festival na viši nivo. Tijekom mjesec dana, koliko je trajao, održana su brojna događanja, poput izložbi, koncerata, predstava, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške pokrovitelja i sponzora, Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, županijskog i gradskog Savjeta mladih Grada Jastrebarskog.

ŽIS je završio je predstavom Teatra Exit Njuške, za koju su karte bile rasprodane danima prije. Ova poznata predstava oduševila je i jaskansku publiku.

Prihod od prodaje karata namijenjen je Fondu za stipendiranje jaskanskih srednjoškolaca.