Europske snage solidarnosti – nova prilika za mlade za zapošljavanje ili stjecanje iskustva

Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.
U novim Europskim snagama solidarnosti sudionici će moći sudjelovati u projektima kao volonteri odnosno stažisti, naučnici ili zaposlenici u razdoblju od 2 – 12 mjeseci.
Za sudionike je predviđen širok raspon aktivnosti: obrazovanje, zdravstvo, socijalna integracija, pomoć u opskrbi prehrambenim proizvodima, gradnja skloništa, prihvat migranata i izbjeglica te potpora i pomoć u njihovoj integraciji, zaštita okoliša i prevencija prirodnih katastrofa. Mladi koji se prijave u Europske snage solidarnosti morat će prihvatiti izjavu o misiji i načela Europskih snaga solidarnosti. Svaka organizacija koja bude sudjelovala morat će se pridržavati povelje Europskih snaga solidarnosti, kojom se određuju prava i dužnosti u svim fazama iskustva solidarnosti.
Zainteresirani mladi ljudi u dobi od 17 do 30 godina od danas se mogu prijaviti u Europske snage solidarnosti na http://europa.eu/solidarity-corps. U projektu mogu sudjelovati samo osobe starije od 18 godina. Cilj je da do kraja 2020. Europskim snagama solidarnosti pristupi 100 000 mladih.

Sponzorirani članak