Dubovac dobiva pravi mali sportsko – rekreacijski centar

Započelo je uređenje Sportskog parka Dubovac. Nalazi se iza rukometnog igrališta uz nasip, a radovi su financirani u sklopu gradskog programa KAkvart. Vrijedne ruke mještana Dubovca već uređuju zemljište na kojem će uskoro biti postavljeno odbojkaško igralište. Uz njega će biti i boćalište, a s druge strane i sprave za fitness.

Uz ovaj sportski park bit će uređeno i rukometno igralište kao i tribine, a iz Gradske četvrti Dubovac nadaju se pomoći Hratskog olimpijskog odbora. Diio sredstava dobili su putem donacijskog natječaja Heineken Hrvatske.

– Sve skupa bit će povezano i stazama, tako da bi ovaj prostor zajedno s teniskim terenima i Veslačkim klubom zapravo tvorio jedan pravi mali sportsko – rekreacijski centar. Isto tako treba istaknuti kako rukometno igralište neće biti samo za rukomet i mali nogomet, već u planu imamo i organizaciju kulturnih događanja, a nadamo se i da ćemo na odbojkaškom igralištu organizirati i turnir. Vrijeme nas je malo ometalo u radovima, ali ako sve bude išlo po planu, uređenje bi trebalo biti gotovo do početka lipnja, pojasnio je predsjednik GČ Dubovac Željko Štajcer.

– Velika vrijednost KAkvart projekata je u tome što su se pojavili kao potreba ljudi koji žive u našim četvrtima i mjesnim odborima. To su njihove ideje s kojima će unaprijediti kvalitetu života na svojim područjima, a Grad Karlovac je to prepoznao i nastoji ih u tome pratiti, kazala je gradska pročelnica Andreja Navijalić.