Predstavljen projekt Poduzetničkog inkubatora Duga Resa

Povodom završetka građevinskih radova u Poduzetničkom inkubatoru Duga Resa, gradonačelnik Tomislav Boljar predstavio je ovaj projekt i očekivanja koje od njega ima. Zainteresiranih start-upova za ovaj projekt, kaže, ima dosta, što bi u prvoj fazi projekta trebalo značiti 20-ak novih radnih mjesta.

Unaprijeđenje poduzetništva, rast zaposlenosti i jačanje konkurentnosti ciljevi su Poduzetničkog inkubatora Duga Resa. Stavljanjem u funkciju do sada neiskorištenog prostora u Srednjoj školi Duga Resa i stvaranjem infrastrukturne podloge, u gradskoj upravi žele potaknuti osnivanje poduzeća te razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Inkubator bi svoja vrata trebao otvoriti ove godine, najkasnije na jesen, kaže v.d. gradonačelnika Tomislav Boljar. Prvu fazu radova u iznosu od 160 tisuća kuna financirao je Grad Duga Resa. Ukupna vrijednost projekta je 2,8 milijuna kuna, a u Gradu se nadaju sredstvima iz državnog proračuna budući da je prijavljen na aktualni natječaj MINGO-a “Razvoj poduzetničke infrastukture”.

Uređenjem praznih 800 kvadrata u Srednjoj školi, Duga Resa će dobiti i novi obrazovni program – Tehničku gimnaziju kakva za sada postoji samo u Varaždinu, najavio je ravnatelj Nikola Mrzljak.

Što se pak tiče radnih mjesta, Boljar navodi da interes poduzetnika za Inkubator postoji. Do sada je, kaže, stiglo 15-ak pisama namjere. Jedno od njih odnosi se tvrtku Nutnat čija je djelatnost proizvodnja drvenih i krpenih igračaka. Sav materijal za njih nabavljat će se u Hrvatskoj, kao i radna snaga. U prvoj fazi planiraju zaposliti jednog ili dva stolara i jednog strojara, a kasnije i žene koje bi šivale igračke od tekstila.