Najveći problem je zadržati mlade u Saborskom – proslavljen Dan Općine

Turizam je jedan od najvećih potencijala općine Saborsko. nažalost i problemi su brojni. Općinska vlast uspjela je u prošlom mandatu sanirati dug od tri milijuna kuna te pokrenuti nekoliko projekata. Načelnik Općine Marko Bićanić koji je i jedini kandidat na predstojećim lokalnim izborima najavljuje kako će se s projektima nastaviti u sljedećem razdoblju.

Općina Saborsko proslavila je svoj dan, a ujedno i blagdan nebeskog zaštitnika župe sv. Ivana Nepomuka. Nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja Saborčanima ubijenima nakon pada mjesta u Domovinskom ratu služena je sveta misa, a druženje je nastavljeno u prostoru škole. Saborsko je nažalost imalo velikih financijskih problema, no ipak je pri kraju izrada dokumentacije za izgradnju autokampa.

Trenutno se uređuje zgrada općine, asfaltirani su brojni putevi, a radilo se i na uređenju groblja. Kandidiran je i projekt izgradnje Doma kulture te se čekaju rezultati natječaja, kazao je načelnik.

Mlade je teško zadržati na ovim područjima, no u svim dosadašnjim projektima i nastojanjima da se život zadrži u Saborskom pomagala je i Karlovačka županija. Župan Ivan Vučić kaže kako je zadovoljan radom i zajedništvom koji su pokazali mještani Saborskog, a jedino što on želi ovoj općini je veći broj stanovnika.