Petračić zadovoljan rezultatom i pozvao ostale stranke da ga podrže u drugom krugu

U samom ”fotofinišu” jučerašnjih izbora, u drugi krug borbe za prvog čovjeka Karlovca ušao je nezavisni Davor Petračić. Svega stotinjak glasova više bilo je dovoljno da s drugog mjesta potisne Ivana Vilibora Sinčića. Uz zahvalu, Petračić je danas i pozvao birače ostalih kandidata da ga podrže za dva tjedna jer smatra da su Karlovčani ipak pokazali veliko nezadovoljstvo dosadašnjom politikom vladajućih.

Zadovoljan je izbornim rezultatom, njegova lista povećala je broj mandata s jednog na tri. Iznenadio ga je rezultat Živog zida, a dodao je i da žali što u Gradskom vijeću neće biti HNS-ovog Nikole Badovinca.

– Politika je sve nejasnija jer efekti onih koji su radili intenzivno kroz ove mjesece pokazalo se da nisu polučili neki uspjeh. Neki koji su sve sveli na vic i dobru zezanciju, ostvarili su nevjerojatno dobar rezultat. Sad se ja pitam zar nitko ne čita programe? To je vjerojatno točno, kazao je Petračić.

Što se Gradskog vijeća tiče, Petračić smatra da će sve opet biti po starom, odnosno da će se odluke donositi snagom većine, a koalirati neće niti s jednom strankom već ustraje na svom programu, a to je smanjenje režija za pet posto, ukidanje Nadzornih odbora, besplatan parking i objedinjena javna nabava za sve gradske tvrtke što bi donijelo značajne uštede gradskom proračunu.

– Još nije kasno da učinimo ovaj grad ljepšim. Grad Karlovac mora napokon postati poduzetnik i preuzeti na sebe jedan rizik ulaženja u neke projekte koji će donijeti nova radna mjesta, dodao je Petračić.

U drugom krugu očekuje podršku birača ostalih stranaka.

– Očekujem da će u mojoj opciji prepoznati sebe, mi svi želimo isto, želimo promjene. Očekujem podršku svih ostalih stranaka osim HDZ-a, poručio je Petračić.

Još jednom je apelirao da se kampanja pretvori u razgovor i pozvao svog protukandidata HDZ-ovog Damira Mandića na dijalog argumentima.