U Galeriji Leptir Osnovne škole Braća Seljan otvorena je izložba likovnih radova učenika karlovačkih osnovnih škola, partnera u EU projektu “Škola za sve uz pomoćnike u nastavi”. Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partneri devet osnovnih škola – Banija, Braća Seljan, Grabrik, Švarča, Dragojla Jarnević, Dubovac, Rečica, Skakavac i Turanj.

Izložba je nastala na radionicama održanim u studenom i prosincu prošle godine. Na njima je ukupno 369 roditelja upoznato s Konvencijom o pravima djeteta i pravom na obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju. Zajedno s njima na radionicama je sudjelovalo i 575 učenika.

– Cilj projekta je osiguravanje potpore uključivanju 32 učenika s teškoćama u razvoju u osnovne škole kako bi se osigurali uvjeti za njihovu uspješnu socijalizaciju i bolja obrazovna postignuća. Projektom je tako 31 osoba zaposlena kao asistent u nastavi, izjavila je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna kuna, od čega su 1,2 milijuna sredstva Europskog socijalnog fonda, a nešto manje od 108 tisuća kuna izdvojeno je iz gradskog proračuna.