HSS prepušta biračima da odluče koga podržati u drugom krugu uz napomenu da se njihov program preklapa s programom Damira Mandića

Nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima, jer smo nismo uspjeli osvojiti mandate u karlovačkom Gradskom vijeću kao ni u županijskoj skupštini, poručili su danas HSS-ovci.

– Birači su uvijek u pravu, očito da nismo prepoznati i da nismo dobro radili. Bez obzira na rezultat, HSS neće nestati s političke scene, djelovat ćemo još aktivnije na terenu kao i kroz vijeća gradskih četvrti, kazao je predsjednik karlovačkog HSS-a Davor Bartolac.

Na pitanje koga podržati u drugom krugu, Damira Mandića ili Davora Petračića, unatoč politici vrha stranke koji je priklonjen SDP-u, naši lokalni HSS-ovci skloniji su HDZ-ovom kandidatu.

– Birači imaju svoje glave, ali neka pročitaju programe kandidata i utvrde čiji program je realan. Naš program se u više stvari preklapa s programom Damira Mandića, dodao je Bartolac.

– Činjenica je da se program Damira Mandića nastavlja na ono što se radilo u proteklih osam godina, a u tomu je HSS itekako sudjelovao. Gospodin Mandić donosi politiku kontinuiteta što je važno za započete projekte, jer puno puta se pokazalo da kada netko novi dođe na vlast, prekine s onim što se do sada radilo, a to nije dobro, naglasila je još uvijek aktualna dogradonačelnica Marina Kolaković.

Na upit gdje će nakon izbora, Kolaković kaže kako je dobro proučila Zakon o sprječavanju sukoba interesa prema kojem idućih godinu dana ne smije raditi niti u jednoj privatnoj firmi koja je radila s Gradom, pa će tek od jeseni početi tražiti novi posao.