Uspješno završen projekt “Želim dom, a ne Dom”

Trogodišnji projekt Udruge slijepih Karlovačke županije “Želim dom, a ne Dom” došao je kraju. Cilj mu je bio redovitim kontrolama i edukacijom o zdravlju prevenirati institucionalizaciju članova udruge treće životne dobi.

Projektom spriječavanja institucionalizacije starijih slijepih osoba, u protekle tri godine obuhvaćeno je šest preventivnih akcija i isto toliko predavanja o zdravom načinu života, zdravoj prehrani i sličnim temama koje su održali djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Akcije, predavanja i radionice uvijek su dobro posjećeni, pa je tako bilo i danas kada se mjerenju tlaka, tjelesne težine te šećera i masnoće u krvi odazvalo 15-ak članova udruge, kaže Antonija Hasan, predsjednica Udruge slijepih Karlovačke županije.

Tema posljednjeg susreta bila je analiza ostvarenih rezultata. U udruzi smatraju da je projekt ispunio svoj cilj i odgovorio na potrebe osjetljive skupine članova kojima zbog različitih životnih prilika prijeti smještaj u institucije za brigu o starijim i nemoćnim osobama. Stoga se nadaju i nastavku financiranja. Novi projekt već su prijavili na natječaj resornog ministarstva te sada iščekuju rezultat.