Navijalić: Vrtić osiguran za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena

Sva prijavljena djeca za upis u karlovačke vrtiće, a čija su oba roditelja zaposlena, ostvarila su pravo upisa. Naime, objavljen je Prijedlog liste upisa u dječje vrtiće Grada Karlovca, prema kojem se 285 djece može upisati u vrtić.

Kako bi svi karlovački mališani našli mjesto u nekom od gradskih vrtića Grad je odlučio otvoriti dodatne dvije grupe i zaposliti nove odgojiteljice. To će omogućiti da se sva ona djeca čija su oba roditelja zaposlena upišu u vrtić, kažu u Gradskoj upravi.

  • Kao i do sada, uz program vrtića djeca mogu upisati različite dodatne programe. U karlovačkim vrtićima su na raspolaganju Montessori program, glazbena radionica i radionica engleskog jezika, kazala je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Navijalić je dodala da su sukladno Zakonu o zaštiti podataka morali ukinuti praksu objavljivanja imena djece na listama za upis u vrtić. Ovog puta označeni su rednim brojevima prijava.

Iz Grada napominju da je ovo prijedlog liste upisa u dječje vrtiće i roditelji imaju osam dana žalbe na listu. Nakon završetka žalbenog postupka bit će objavljen raspored upisa djece po vrtićkim objektima Dječjih vrtića Karlovac i Četiri rijeke.