Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice posjetio je Dugu Resu i Karlovac. Tom je prilikom kod Spomenika poginulima u Domovinskom ratu u Turnju zapalio svijeću te obišao Muzej Domovinskog rata i Stari grad Dubovac.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u Karlovačku županiju je stigao kako bi dao potporu kandidatima svoje stranke u drugom krugu lokalnih izbora 4. lipnja. Nakon posjeta Ogulinu stigao je u Dugu Resu gdje je podržao kandidatkinju HDZ-a za gradonačelnicu Dijanu Zadrović. S Plenkovićem su bili ministri Nada Murganić i Tomo Medved, te budući karlovački župan Damir Jelić.

Nakon paljenja svijeća kod Spomenika na Turnju predsjednik HDZ-a i njegova pratnja posjetili su Sajam vlastelinstva na Starom gradu Dubovcu. Plenković je nakon obilaska sajma potporu dao i ostalim kandidatima HDZ-a koji pobjedu očekuju u drugom krugu izbora.

Kandidati ove stranke za gradonačelnike Ozlja i Karlovca, Gordana Lipšinić i Damir Mandić, uvjereni su u pobjedu na nedjeljnim izborima.